Joogakurssi Vuokatissa

SIIRRETTY TOISEEN AJANKOHTAAN! Joulun välipäivinä sinulla on tilaisuus syventyä klassisen hathajoogan taustoihin ja ennen kaikkea käytäntöön!

Joogasta puhutaan paljon, mutta sitä ymmärretään melko vähän. Tämän kurssin tarkoitus onkin avata joogan liittyviä ajatuksia ja käsitteitä selkokielellä ja käytännönläheisesti, unohtamatta harjoituksen todellista päämäärää. Kurssin painopiste on klassisen hathajoogan käytännöllisessä tulkinnassa ja toteutuksessa.

Jooga on tunnetusti itsetuntemuksen väline, mutta mitä sillä oikeastaan tarkoitetaan?

Allekirjoittaneelle jooga ja meditaatio merkitsevät ennen kaikkea vapautta. Mutta vaikka tuo ajatus tuntuu nyt kymmenen vuoden harjoituksen jälkeen itsestään selvältä, ei se sitä suinkaan ollut joogapolkuni alussa. Joogaan minut koukutti kuitenkin kehossa olemisen kokemus, joka tuntui yksinkertaisesti mahtavalta. Ja sitä se on edelleen.

Kurssi-info

Joogakurssi pidetään 29.-30.12.2017 Vuokattihallin jumppasalissa. Sitovat ilmoittautumiset Sannalle: sanna@ikivalkea.fi tai puh. 0400 677 667. Kerro ilmoittautuessasi yhteystietosi (nimi, osoite, puhelinnumero ja spostiosoite). Tutustuthan peruutusehtoihin ennen varausta.

Kurssin Early Bird -hinta on 85e kun maksat sen ennakkoon Ikivalkean verkkokaupassa 8.12. mennessä (maksuohjeen saat ilmoittautumisen vahvistusviestissä). Normaalihinta on 99e/kurssi, jonka voit suorittaa paikan päällä.

Mitään ei tarvitse osata etukäteen, riittää että tulet mukaan avoimin mielin! Mukaan mahtuu 20 oppilasta, aloittelijaa ja kokenutta!

AIKATAULU
Perjantai 29.12.

16:30 Kliseiden tuolla puolen eli joogafilosofiaa käytännössä – luento ja keskustelu.
17:30 Ihana asana!
19:15 Ohjattu meditaatio

Lauantai 30.12.
9:15 Rento asana
11:00 Huima asana
 – Lounastauko –
14:00 Klassisen hathajoogan vahvuudet – luento ja keskustelu.
15:00 Asanaklinikka: Ylösalaisin !
17:00 Ohjattu meditaatio

Ohjelma

Kurssi aloitetaan perjantaina luennolla. Avaan joogaperinteen taustoja ja tavoitteita hyvinkin konkreettisella ja käytännöllisellä otteella. Kerron mitä annettavaa klassisella joogalla voi olla modernin ajan ihmiselle. Pohdimme yhdessä, mitä joogalla alunperin ja lopulta tavoitellaan? Mitä ne asiat voisivat tarkoittaa käytännössä?

Perjantai-illan Ihana asanaharjoitus sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmille joogan harrastajille. Tavoitteena on tulle tietoiseksi omasta kehosta ja sen ääriviivoista; ponnistella kevyesti ja nauttia liikkumattomuudesta sen vastapainona; löytää oman hengityksen voima ja vakaus. Päätämme kurssi-illan ohjattuun meditaatiohetkeen.

Lauantaina aamupäivällä jatkamme asanaharjoituksin. Rento harjoitus sopii ihan vasta-alkajille sekä kevyttä ja kivaa joogaharjoitusta toivoville. Huima harjoitus on vaihtoehto heille, joilla on jo kokemusta joogasta, ja jotka haluavat haastaa itsensä voimaa ja koordinaatiota vaativissa liikkeissä. Kun oma ryhmäsi ei ole matolla, voit olla katsomassa harjoitusta tai käyttää tilaisuuden hyväksi liikkua Vuokatin luonnossa!

Moni on epäilemättä hämmentynyt länteen rantautuneiden joogatyylien runsaudenpulassa. Luennolla kerron, miksi vaihdoin astangaharjoituksen klassiseen klassiseen hathajoogaan. Kuulet myös, miten (ja miksi!) klassinen asanaharjoitus vaikuttaa kehossa ja mielessä, ja kuinka harjoituksessa olisi hyvä edetä.

Asanaklinikalla perehdymme ylösalaisin tehtäviin asentoihin, ja etenkin päälläseisonnan ja hartiaseisonnan saloihin:

  • Opettelemme tekniikoita, joilla vahvistetaan hartioiden ja käsivarsien voimaa
  • Kuulostellaan oikeaa niskan asentoa
  • Harjoitellaan ylösalaisin asentojen rakentamista askel askeleelta sekä erilaisia variaatioita
  • Jos mukana on opettajiksi aikovia, harjoittelemme kuinka päälläseisontaa ja hartiaseisontaa voidaan ohjata ja tukea.
  • Niskavaurioisille opastan vaihtoehtoisia liikkeitä, jotka eivät kuormita niskaa.

Päätämme kurssin ohjattuun meditaatioon. Ihan lopuksi on vielä hetki aikaa kysymyksille.

Opettajasi

Opettajasi, allekirjoittanut Sanna Gyllene on harjoittanut joogaa vuodesta 2007 lähtien. Syyskuussa 2017 suoritin klassisen hathajoogan RYT 200 -opettajakoulutuksen Arhanta Yoga Schoolissa Hollannissa.

Olen käynyt joogan lyhytkursseja muun muassa Stefan Engströmin, Sandra Sabatinin, Manju Joisin ja Simon Borg-Olivierin johdolla. Koen sielunsympatiaa Anne Nuotion herkässä tavassa opettaa, vaikka itse olenkin luopunut astangaharjoituksesta.

Säännöllisen meditaatioharjoituksen olen aloittanut vuonna 2012 pohjoisintialaisen tantraperinteen mukaisesti. Meditaatiota opiskelen Kulavadhuta Satpuranandan viitoittamalla tiellä.

Opetan joogaa säännöllisesti Kuhmon kansalaisopistossa sekä Ikivalkean omilla kursseilla.