Luonto minussa: transsitanssi

Tule mukaan etsimään minuuttasi hengityksen, liikkeen ja rytmin avulla! Transsitanssin kurssilla opimme voimauttavia liikkeitä ja käynnistämme kehon virtauksen kohti villiä ja vapaata ilmaisua.

Ihmislaji on erottamaton osa luontoa. Arkaainen tanssi muistuttaa meitä tästä väistämättömästä, mutta unohdetusta totuudesta. Transsitanssissa kadotettu luontoyhteys on löydettävissä kehollistamisen kautta.

Transsitanssi on kokemus muuntumisesta ja yhteydestä. Rummun ja laulun kannustamana voimme löytää luontomme jokaisessa hengenvedossa. Transsitanssi on voimakas kutsu palata kotiin – löytää luontomme ihmeellisestä ihmiskehosta.

Tanssi on turvallinen tapaa luoda yhteys minuuden syvempiin kerroksiin. Henkilökohtaisen prosessin käynnistyessä keho avautuu, oppii päästämään irti ja löytää reitin luovuuden alkulähteille.

Kurssi sopii kaikille, ja aikaisempaa tanssikokemusta et välttämättä tarvitse – jos toki ei siitä haittaakaan ole!

Kurssin ohjaajana toimii tanssija, koreografi ja kehoterapeutti Gabriela Aldana-Kekoni. Chileläislähtöinen tanssitaiteilija on viihtynyt Suomessa jo 17 vuotta  esiintyen, opiskellen ja opettaen. Viime vuosina hän on perehtynyt eri toten suomalaisugrilaiseen kansaperinteeseen ja perinnehoitoihin.

ESITYS

Kurssipäivän päätteeksi näemme soolosovituksen Sielunpapalutus –nimisestä tanssiteoksesta, jonka ensi-ilta oli Helsingissä keväällä 2017. Kuhmossa nähtävä esitys luottaa Gabriela Aldana-Kekonin arkaaisen äänen, rummun ja liikkeen meditatiiviseen yhteisvoimaan.

Sielunpalautus on saanut inspiraationsa suomalaisugrilaisen shamanismin ja Etelä-Amerikan alkuperäiskansojen maailmankuvasta. Teos käsittelee ihmisen ja maapallon selviytymistä. Kuinka meidän on koottava itsemme, palautettava sielumme, aina uudelleen ja uudelleen.

ILMOITTAUTUMINEN

Luonto minussa: Transsitanssikurssi
La 16.9. Kuhmo-talo
Kurssi klo 10 – 17 tanssistudio
Esitys klo 19 Pajakka-sali
85e (Early bird 65e)

Ilmoittaudu Sannalle osoitteeseen: sanna (at) ikivalkea.fi Kurssin normaalihinta on 85e sisältäen kurssiohjelman ja pääsylipun tanssiesitykseen. Early Bird hinta on 65e, kun maksat kokonaisuuden ennakkoon 11.8. mennessä Ikivalkean verkkokaupassa.

PERINNEHOITOA HALUKKAILLE SUNNUNTAINA

Perinnehoito on ikivanha tapa hoitaa kaikenlaisia vaivoja – niin fyysisiä, psyykkisiä kuin henkisiäkin oireita. Hoitemenetelminä Gabriela käyttää rumpua, savua, ääniä, kehon kosketusta ja/tai painelua sekä yrttiöljyjä. Jokainen hoito muodostuu yksilöllisesti hoidettavan tarpeiden mukaisesti.

Perinnehoito on kokonaisvaltaista kansanparannusta. Se auttaa meitä pääsemään kosketuksiin sisäisen voimamme kanssa. Hoito elvyttää kehon omia voimavaroja ja kykyä parantua. Hoidon jälkeen voit kokea helpotusta, toivoa ja rauhaa.

Perinnehoitaja palvelee ihmisiä, yhteisöä ja luontoa. Hän on kulkenut syvän henkilökohtaisen polun metafyysisten asioiden äärellä ennen kuin hänestä on kuoriutunut parantaja. Gabriela on opiskellut puhdistus- ja parannusmenetelmiä Susanna Aarnion ja Johannes Setälän opissa.

Päivitys 9.8.2017: Yksi aika vapaana. Perinnehoidon mahdollisuus on Kuhmossa su 17.9. Hoidon (n. 90 min) hinta on 65 euroa. Ajanvaraus suoraan Gabrielalta: juurakonhoitola (at) gmail.com