Maisema minussa

Tässä valokuvaustyöpajassa suuntaamme huomion yhtälailla luontoon kuin omaan sisäiseen maailmaamme.

Työpajassa uppoudumme ympäristöön jokaisella solulla. Ohjattu meditatiivinen metsäkävely voi nostaa pintaan erilaisia ajatuksia ja tuntemuksia, jotka eivät ole saaneet tilaa kiireisessä arjessa. Näitä sisäisiä kokemuksia peilaamme suunnitellessamme varsinaista luontokuvapotrettia.

Halutessasi voit olla joko kuvaaja tai kuvattava. Molemmat ovat yhtä tärkeitä potrettia suunnitellessa. Tarvittaessa ohjaajasi voi toimia kuvausparinasi. Muussa tapauksessa hän dokumentoi prosessia valokuvin, joita saat myös matkamuistoksi työpajasta.

  • Valokuvaajana tarvitset oman järjestelmäkameran ja kameran peruskäyttötaidot
  • Mallina ollessasi saat itsellesi korkealaatuiset digikopiot (2-3kpl) sinusta otetuista potreteista

Kuvaustilanteessa ohjaaja antaa sinulle vinkkejä koskien kameratekniikkaa, sommittelua, perspektiiviä, poseerausta ja niin edelleen.

Potrettityöpaja ei keskity niinkään siihen kuinka hyvältä näytämme. Sen sijaan tavoitteena on itseymmärryksen lisääminen ja luontoyhteyden vahvistaminen valokuvauksen keinoin. Näin ollen suosittelen panostamaan säähän sopivaan vaatetukseen vähintään yhtä paljon kuin kampaukseen. Totta kai voimme hahmotella kuvausideoita myös etukäteen!


Maisema minussa -potrettipaja

Luontoretki  + valokuvaussessio
Kesto: 2-3h
2-6 hlöä
Alk. 68e/hlö


Tiedustelut: Sanna (at) ikivalkea.fi ja +358400677667

Kuvainspiraatiota löydät Instasta ja Galleriasta.