TRE-aloituskurssi

Kaipaatko helppoa arkeen mukautuvaa menetelmää stressin purkuun ja kehon jännitystilojen selättämiseen?

Tervetuloa TRE-aloituskurssille (TRE=Tension, Stress & Trauma Release Exercise)

TRE-aloituskurssilla opit helpon ja toimivan kehollisen itsehoitomenetelmän rentoutumiseen ja stressin purkamiseen. Menetelmä perustuu kehon luonnolliseen pyrkimykseen purkaa syviä ja pinnallisia jännitystiloja ja toipua stressaavista ja traumaattisista tilanteista. Kurssin tarkoituksena on antaa perustiedot, jonka jälkeen harjoittelua voi jatkaa omatoimisesti ja/tai ryhmätunneilla.

Helposti omaksuttavilla aloitusliikkeillä saadaan kehossa aikaan tärinä tai muu liike, jonka avulla autonominen hermosto alkaa purkaa lihaksiston ja hermoston jännitystä. Tämä tärinä on kehon luontainen, nisäkkäille ominainen kyky rentouttaa ja palauttaa elimistöä tasapainon tilaan. Lihasjännitysten vapautuessa keho ja mieli rauhoittuu, kehotuntemus kasvaa ja läsnäolo arjessa helpottuu.

TRE-menetelmän säännöllisellä käytöllä on todettu olevan positiivisia vaikutuksia unen laatuun, lihaskireyksien ja kipujen vähenemiseen ja parempaan stressinsietokykyyn. Menetelmä soveltuu osaksi liikkujien kehonhuoltoa ja keinoksi syventää itsetuntemusta. Erityisen hyvin menetelmä sopii fyysisesti ja henkisesti kuormittavissa ammateissa oleville keinoksi vähentää sijaistraumatisoitumisen ja -uupumisen riskiä.

Harjoituksen vaikutukset ovat yksilöllisiä. Yleensä tärinä koetaan hyvin miellyttävänä ja rentouttavana kehollisena kokemuksena. Harjoitus voi myös nostaa pintaan hautautuneita tunteita tai muistoja erityisesti säännöllisen ja pitempiaikaisen harjoittelun myötä.

TRE-kurssille on ennakkovaatimuksena normaali fyysinen ja psyykkinen terveydentila joka sallii TRE-stressinpurkuliikkeiden tekemisen, liikunnan harrastamisen ja ryhmämuotoisen harjoittelun. TRE ei sovellu vakavista sydän- ja verisuonitaudeista kärsiville, epilepsiaa tai diabetesta sairastaville, välittömästi leikkausten tai vakavien sairauksien, esim. sydäninfarktin tai syöpäleikkauksen/-diagnoosin jälkeen, tai vakavista mielenterveysongelmista kärsiville. TRE:n aloittamista ei suositella raskaana oleville. Jos olet epävarma oman sairautesi suhteen, keskustele lääkärisi kanssa ennen aloittamista.
Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta.

Aloituskurssilla käymme läpi TRE:n taustateorioita ja harjoituksen vaikutusmekanismia. Tämän jälkeen pidämme pienen tauon (teetarjoilu) jonka jälkeen teemme ohjatusti aloitusliikkeet ja harjoituksen. Lopuksi jaetaan kokemuksia ja käydään läpi ohjeet kotiharjoitteluun. Tunnille tarvitset mukaan viltin ja vesipullon, ja rennon liikkumiseen soveltuvan vaatetuksen.

Paikka: MyDance-Sali, Tervapolku 7, Kuhmo.

Aika: 29.4.2018 klo.12.30-15.00

Hinta: 55€, sis.alv 24%. Kurssin hintaan kuuluu ohjekirjanen, jonka avulla on helppo jatkaa omaa harjoittelua. Maksu paikanpäällä käteisellä tai laskulla.

Kurssin ohjaajana toimii sertifioitu TRE® -ohjaaja Riikka Herukka-Seilonen. Ilmoittautumiset ja lisätietoja puh. 050-4103 460. Kurssille mahtuu 6 henkeä.

Lisätietoja menetelmästä: www.trefinland.fi