TRE-OHJAUS JA ÄÄNIMALJARENTOUTUS

Mikä TRE?

TRE eli Stress, Tension and Trauma Releasing Exercises, on toiminnallinen itsehoitomenetelmä, jonka avulla voidaan vähentää ja poistaa jännitystiloja lihaksista ja hermostosta. Menetelmä perustuu ihmisen luontaiseen kykyyn palautua stressaavista ja traumaattisista tilanteista. Menetelmän kehittäjä tohtori David Berceli on kansainvälisesti tunnettu stressin- ja traumanhoidon asiantuntija, joka on työskennellyt erilaisilla kriisialueilla ympäri maailmaa, ja kehittänyt ja opettanut menetelmää yli 20 vuotta ympäri maailmaa.

TRE-menetelmässä helpoilla aloitusliikkeillä saadaan kehossa aikaan tärinänä tai vapinana alkava liike, jonka avulla keho alkaa purkaa lihaksiston ja hermoston jännitystä. Tämä tärinä on kehon luontainen, nisäkkäille ominainen kyky rentouttaa ja palauttaa elimistöä tasapainon tilaan. Lihasjännitysten vapautuessa keho ja mieli rauhoittuu, kehotuntemus kasvaa ja läsnäolo helpottuu.

Harjoituksen vaikutukset ovat yksilöllisiä. TRE on lähtökohtaisesti kehon eikä mielen harjoitus. Kuitenkin, yleisen rentoutumisen lisäksi syvien lihasjännitysten purkautuminen saattaa myös käynnistää laajemman prosessin nostaen pintaan unohdettuja tunteita tai muistoja. Toisilla prosessi etenee ilman tunnekokemuksia tai tuottaa ainoastaan positiivisia kokemuksia alusta lähtien. Pidemmän aikavälin säännöllisellä harjoittelulla on mahdollista päästä aivan uudenlaiseen yhteyteen omien voimavarojen kanssa, vahvistaa itsetuntemusta ja toimijuutta arjessa.

Säännöllisellä harjoittelulla voi saavuttaa kehoon ja mieleen täysin uudenlaista tasapainoa.

Kenelle?

Kiireinen elämänrytmi, haastavat ihmissuhteet, fyysisesti tai henkisesti kuormittava ammatti tai työympäristö, traumaattiset tapahtumat; kaikki nämä voivat aiheuttaa eriasteisia stressireaktioita elimistössämme aiheuttaen epätasapainoa koko järjestelmässämme. TRE auttaa selviytymään näistä stressiä, jännityksiä ja traumoja aiheuttaneista kokemuksista purkaen niitä kehosta pois. TRE-harjoittelua voidaan käyttää myös osana urheilijan kehonhuoltoa ja rentoutumisen ja itsetutkiskelun menetelmänä.

Esteet

Jotta voit aloittaa TRE-harjoittelun on ennakkovaatimuksena normaali fyysinen ja psyykkinen terveydentila. Menetelmän käytön turvallisuutta tulee arvioida oma elämäntilanne ja terveydentila huomioon ottaen, tarvittaessa yhteistyössä terveydenhoitohenkilökunnan tai TRE-ohjaajan kanssa.

TRE ei sovellu välittömästi leikkausten tai vakavien sairauksien, esim. sydäninfarktin tai syöpäleikkauksen/-diagnoosin jälkeen. Epilepsia tai diabetes, sekä vakavat mielenterveysongelmat ovat esteitä harjoituksen aloittamiselle. TRE:n aloittamista ei suositella myöskään raskaana oleville. Sydän- ja verisuonisairauksista ja tuki- ja liikuntaelinsairauksista on hyvä mainita ohjaajalle, ja tarvittaessa konsultoida lääkäriä.

TRE Kuhmossa

TRE:n perusteet on suositeltavaa opetella sertifioidun TRE-ohjaajan aloituskurssilla tai yksilöohjauksessa. Tämän jälkeen harjoittelua voi jatkaa omatoimisesti, tai käydä halutessaan yksilö- tai ryhmäohjaustunneilla. TRE-menetelmää voidaan käyttää myös osana työyhteisön työhyvinvointia. Seuraa ilmoittelua aloituskursseista!

Yksilöohjaus 45min 55€ tai 1h 60€ (sis. alv.24%). Työ- tai muiden yhteisöjen ryhmäohjauksesta kysy tarjousta!

Sertifioitu TRE® -ohjaaja Riikka Herukka-Seilonen palvelee ensisijaisesti Kuhmossa. Lisätietoja ja ajanvaraus riikka(at)ikivalkea.fi, puh. 050-4103 460. Yksilöohjaukset Hoitola Aurinkokamarin tiloissa Koulukatu 11 (käynti Rajakadun puolelta) tai asiakkaan kotona.

Äänimaljarentoutus

Tiibetiläinen äänimaljarentoutus tarjoaa mahdollisuuden pysähtymiseen ja rauhoittumiseen ihanien äänimaljojen soinnin myötä. Se toimii syvärentoutuksena hoitaen lempeästi sekä kehoa että mieltä. Maljojen äänivärähtely vaikuttaa meihin monella eri tasolla; kuuloaistin ja aivojen kautta, anatomisesti soitettaessa maljoja keholla, sekä energiatasolla. Ääniaallot resonoivat kehosi soluissa tehden olostasi rentoutuneen.Kuvittele, miltä lammen pinta näyttää, kun heität veteen kiven. Liike etenee veden pinnalla samalla tavalla kuin maljojen äänivärähtely rentoutuksen aikana kehossa. Ääni ja värähtely kulkee vedessä ilmaa tehokkaammin. Koska ihmisen kehossa on 60-70 prosenttia vettä, soitettaessa maljoja keholla tai sen lähellä, ääni ja värähtely leviää kehossa ja resonoi soluissa saaden ne värähtelemään.

Äänimaljarentoutuksen myötä on mahdollista päästä syvään rentoutumisen tilaan. Kokemus on erittäin miellyttävä ja lempeä. Stressitaso laskee ja erilaiset kehon lihasjännitykset voivat helpottua. Yleisen rentouden tunteen myötä myös virkeys ja energia lisääntyy, tasapainottaen olotilaa. Näin ollen myös uniongelmat voivat helpottaa. Rentoutuksen jälkeen olo on ihanan levännyt ja virkistynyt.

Käsin taottujen maljojen ääni ja värähtely on jokaisella erilainen ja yksilöllinen.

Äänimaljarentoutus yksilölle

Äänimaljarentoutuksen aikana asiakas on makuuasennossa. Hoito tapahtuu vaatteiden päältä. Erikokoisia maljoja soitetaan sekä keholla että kehon yläpuolella. Maljojen värähtely kulkeutuu kehon joka soluun syvärentouttaen ja tasapainottaen, saavuttaen myös alueet minne esim. hierojan sormet eivät yllä. Koko keho käydään läpi päästä varpaisiin. Varsinainen  hoito kestää n. 45min.

Rentoutus voidaan toteuttaa myös pienryhmälle 2-4 henkilöä, jolloin jokainen saa  kokemuksen maljojen soittamisesta myös keholla.

Rentoutuksen kokonaiskesto 60min., hinta 60€ (sis. alv24%), lisähenkilöt 20€.

Sointukylpy eli äänimaljarentoutus ryhmille

Sointukylpy soveltuu erinomaisesti ryhmille, kuten erilaisiin työpaikkojen virkistys- ja tykypäiviin tai illanistujaisiin. Harmoniset äänet ja maljojen värähtely johdattelee asiakkaat rentoutumiseen, hetkeen jolloin voi päästää irti kaikesta kiireestä.

Sointukylvyssä asiakkaat voivat joko maata mukavasti makuualustalla viltin alla, tai istua ringissä tuoleilla. Ryhmärentoutuksessa ohjaaja kiertää maljojen kanssa myös osallistujien keskellä, jolloin jokainen saa kokemuksen maljojen värähtelystä. Sointukylvyn kokonaiskesto on noin tunnin, sisältäen maljojen esittelyn ja loppuyhteenvedon. Sointukylpy voidaan toteuttaa lähes missä vain, asiakkaan työpaikalla, jonkun kotona, luonnossa.. Tarvittaessa voin auttaa sopivan tilan miettimisessä.

Varaa aika Kuhmossa

Sointukylvyn hinta 1-5 henkilöä 100€, lisähenkilöt 15€. Lisäksi matkakulut mikäli tapahtuma Kuhmon keskustan ulkopuolella. Isommalta porukalta kysy tarjousta!

Varaa aikasi rentoutukseen tai kysy lisätietoa puh. 050-4103 460/Riikka tai riikka(at)ikivalkea.fi. Yksilö- ja pienryhmärentoutukset Hoitola Aurinkokamarin tiloissa Koulukatu 11 (käynti Rajakadun puolelta).