Sarin tarina

Ihmisyys inhimillisine piirteinen on aina kiehtonut minua. Ihmisten henkilökohtaisissa tarinoissa viehättävät etenkin ne tapahtumat, jotka muuttavat elämän suunnan.

Minä itse synnyin vuonna 1976 Itä-Lapissa Kemijärvellä, missä vietin lapsuus- ja nuoruusvuoteni. Kotitaloni on kaukana pikkukaupungin valoista järven ja metsän välimaastossa. Ikätovereita ei muutaman talon kotikylässäni ollut, joten koulun jälkeen vietin paljon aikaa luonnossa ja kirjojen parissa. Lukioaika muutti elämäni, sillä pääsinhän silloin muuttamaan Kemijärven kaupunkiin, jossa virikkeitä ja kavereita riitti. Oi noita nuoruusvuosia! Ihan kaikista tekemisistäni en voi olla ylpeä, mutta jokainen tapahtuma on ollut minulle tärkeä oppiläksy ihmisyydestä ja minusta itsestäni.

Yksi elämäni käännekohdista tapahtui vuonna 1998. Unohdin haaveeni filosofian opinnoista, ja sen sijaan löysin itseni opiskelemasta rakennusinsinööriksi ja tapasin kahden vanhimman lapseni isän. Tuolloin käynnistyi ajanjakso, jota näin jälkeen päin voisin kutsua kotileikiksi. Oli äiti, isä, tytär ja poika, rintamamiestalo, farmariauto, kiva työ ja mukavat työkaverit. Viikonloppuisin rentouduttiin hyvän ruoan ja viinin parissa. Jälkeen päin huomaan, kuinka aloin tiedostamattani ja kyseenalaistamatta toistaa vanhempieni parisuhdemallia ja muilta opittuja hyväksyttyjä arjen rutiineja. En voi sanoa olleeni onneton, mutta kaiken keskellä unohdin todellisen itseni. Olin kadottanut uteliaisuuteni elämää kohtaan enkä tuntenut enää oloani mukavaksi kehossani.

Vuonna 2008 vaihdoin työpaikkaa. Tuolloin en tiennyt, että tuleva talouden laskusuhdanne tulisi tönäisemään koko elämäni uuteen suuntaan. Työtilanne rakennusalla heikkeni nopeasti ja tehtävänkuvani muuttui. Työni hoitamiseen eivät tunnit tahtoneet riittää. Vielä iltaisin lasten mentyä nukkumaan avasin tietokoneen ja tein töitä niin pitkään kuin kykenin. Työuupumus ja rutinoitunut tylsä arki käynnistivät prosessin, joka ajoi minut kohtamaan inhimillisen itseni. Tapahtumat johtivat toiseen ja vuoden 2010 lopulla avioliittoni päättyi. Perheidyllin sirpaleet jaloissani jouduin kohtaamaan itsessäni puolia, joita en aikaisemmin tiennyt olevankaan. Yritin paeta sisälläni vellovaa pahaa oloa miten milloinkin. Yksinäisinä hiljaisina hetkinä ulvoin surkeuttani.

En enää muista mikä oli ensimmäinen kirja, joka veti minut elämäntaidon oppaiden maailmaan. Aihepiirin voimakas imu herätti minussa valtavan innostuksen, jonka vallassa luin niin paljon kuin ehdin itsensä kehittämiseen, ihmisen mieleen ja hankisyyteen liittyvää kirjallisuutta. Tunsin tutustuvani itseeni uudelleen! Lasten asuessa joka toinen viikko isänsä luona käytin suurimman osan vapaa-ajastani lukemiseen ja myöhemmin myös itseni kurssittamiseen ja kouluttautumiseen. Opiskelin muun muassa reiki-energiahoitajaksi. Päivätyöni tein tuolloin rakennusliikkeen tuotantoinsinöörin tehtävissä, ja koin sisäistä ristiriitaa työni ja uuden henkisemmän maailmankuvan yhdistämisessä.

Vuonna 2013 osallistuin Henkinen valmentaja®-koulutusohjelmaan, mikä on yksi elämäni merkittävimmistä kokemuksista. Vuoden kestävä koulutus vei minut huikealle matkalle itseeni. Tein valtavasti työtä omien pelkojeni ja uskomusteni kanssa ja liuin yhä henkisempään maailmaan. Samaan aikaan vaihdoin työni rakennusliikkeen palveluksesta rakennuttajatoimistoon. Näkökulman muutos rakennusalaan tyydytti ammatillista muutoshaluani. Myös omaan mieleni rakentama raja-aita teknisen ja henkisen maailman välillä alkoi hälvetä. Tunsin vihdoin olevani sinut itseni kanssa.

Elokuussa 2014 tapasin puolisoni, ja tuosta kohtaamisesta lähtikin liikkeelle tapahtumien vyöry. Uusperheen arjen pyörityksessä ja remontoitavassa omakotitalossa asuessamme olen saanut käytännössä testata mielenhallinnan työkaluja ja läsnäolotaitoja. Keväällä 2016 perheemme kasvoi ihanalla tyttärellä. Synnytys ja vauva-ajan kokeminen nelikymppisenä ovat olleet upeita kokemuksia. On ollut myös mahtava huomata kuinka ihana parisuhde voi olla, kun tulet hyväksytyksi juuri sellaisena kuin olet.

Kaiken kokemani ja oppimani myötä olen saanut elämääni syvyyttä ja sisäinen levottomuuteni on muuttunut lempeäksi rauhaksi. Tuo sisäinen tunne kulkee mukanani kaikessa, niin uusperheen arjessa kuin työssäkin. Talvikuukausina 2016-2017 suoritin Mindfulness työssä- ohjaajakoulutuksen, jonka myötä halu jakaa tietämystä ja omia oivalluksia kasvoi kasvamistaan ja perustin Ikivalkea tammikuussa 2017 hyvän ystäväni Sanna Kyllösen kanssa. Sittemmin Ikivalkea Oy on siirtynyt kokonaan minun haltuuni. Ikivalkean koulutusten kautta saan jakaa kaikkea oppimaani ja pureskelemaani tietoa auttaakseni muita henkisen kasvun polulla.

Olet lämpimästi tervetullut koulutuksiini!

Sari Leinonen with her daughter | Photo by Sanna Gyllene