Ikivalkean energiahoidonkoulutukset perustuvat Reikiin, mutta opetuksessa sovelletaan myös muita energiatyöskentelyn periaatteita. Helposti opittavana menetelmänä Reiki toimii oivallisena tienä energioiden maailmaan. Reikin polulle astuminen vie sinut syvälle matkalle itseesi ja avaa uusia näkökulmia elämääsi. Reikin avulla intuitiosi voimistuu ja kuulet sielusi ohjauksen selkeämmin. Omakohtaisten kokemusten ja oivallusten myötä sinulle muotoutuu oma tapa soveltaa Reikiä, juuri itsellesi sopivalla tavalla.

Mitä Reiki on?

Reiki eli ”Usuin luonnollisen hoitamisen menetelmä”, Usui Shiki Ryoho Reiki, on japanilaisen Mikao Usuin 1920-luvulla kehittämä sisäisen kasvun ja hyvinvoinnin menetelmä. Sana Reiki muodostuu japanikielisistä sanoista Rei ja Ki. Rei sana kuvaa korkeampaa tajuntaa, joka ohjaa ja luo maailmankaikkeutta, korkeaa viisautta, universaalia kaiken läpäisevää voimaa, jumaluutta ja henkeä. Ki puolestaan tarkoittaa metafyysistä energiaa, joka antaa kaikelle elämän. Reiki tarkoittaa siis kaikkiallista elämänenergiaa. Japanin ulkopuolella Reikillä tarkoitetaan yleensä energiahoitomenetelmää. Vaikka Reiki on luonteeltaan henkistä, kyse ei ole uskonnosta. Oma elämänkatsomuksesi ei estä sinua opiskelemasta Reikiä. Oman kokemukseni mukaan Reikin kautta syvennät ja elävöität suhdetta korkeimpaan voimaan, riippumatta siitä mitä nimeä siitä käytät. Kaikiallinen elämänenergia on se energia, joka on alkuräjähdyksen taustalla, se ylläpitää elämää ja elämän kiertokulkua. Tietoinen yhteys tuohon energiaan eheyttää meitä, tekee meistä läsnäolevampia, myötätuntoisempia ja rakastavampia ja antaa rohkeutta toteuttaa itseämme ja sisäisiä lahjojamme.

Reiki-hoito

Reiki 1 ja 2 tason käyneet voivat nimittää itseään Reiki-hoitajaksi. Reiki hoito on itselle tai toiselle tehtävä lähi- tai kaukohoito. Hoidon aikana hoitaja toimii Reiki-energian välittäjänä. Reiki on korkeavärähtelyistä energiaa, joka tasapainottaa kehon energioita. Kaikki kehomme solut rakentuvat värähtelevästä energiasta. Terveessä kehossa kaikki solut värähtelevät täydellisessä tasapainossa. Haasteelliset elämäntilanteet, stressi ja sairaudet sekä tukahdutetut tunteet aiheuttavat epätasapainoa energiakenttäämme. Reiki-hoidon aikana koettu syvä rentous lieventää stressioireita ja avaa kehon energiatukkeumia, jolloin kehon omat paranemisprosessit nopeutuvat. Jotkut saavat myös helpotusta kivuilleen. Reiki-hoito on hyvin lempeä ja se sopii kaikille ja kaikenlaisiin elämäntilanteisiin. Hoidettavan keho ottaa vastaan hoitajan välittämää energiaa juuri sen verran kuin se kyseisessä tilanteessa on valmis vastaanottamaan. Itselle tehtävä Reiki-hoito kääntää tietoisen huomion itseemme ja se on yksi tapana meditoida.

Reiki-kurssit

Reikin oppiminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta tai osaamista energioista eikä energiahoidoista. Reiki-kurssit jaetaan kolmeen tasoon; Reiki 1, Reiki 2 ja Reiki Master. Reiki 1-kurssilla opitaan Reikin ja Reiki-hoidon perusteet. Reiki 2-kurssilla tietämys Reikistä ja energioista syvenee ja opitaan etä- eli kaukohoito. Reiki Master -koulutus on sydäntä avaava henkisen kasvun koulutus, joka antaa myös valmiudet Reikin opettamiseen. Ikivalkean Reiki Master- koulutus on jaettu kahteen osaan 3A:han ja 3B:hen.

Jokaiseen Reiki-kurssiin sisältyy kyseisen tason mukaisia energiansiirtoja, joista voidaan käytetään joko nimitystä viritys tai aktivointi. Aktivointien tarkoituksena on vahvistaa meissä kaikissa olevaa parantamiskykyä sekä elämän energian luonnollista virtausta. Tasolta toiselle siirtyessä tietoisuus energioista ja energian virtaus hoitajan kehossa vahvistuu. Reiki-kurssit toimivat pohjakoulutuksena energiahoitoihin, mutta vasta itselle ja muille tehtävät Reiki-hoidot syventävät ymmärrystä ja osaamista.

Reiki sisäisen kasvun menetelmänä

Reiki vie sinut henkisen kasvun tielle. Reiki tuo elämääsi lempeyttä ja rakkautta ja vie sinut tutkimusmatkalle itseesi. Omat elintapamme, näkemyksemme ja uskomuksemme vaikuttavat hyvinvointiimme. Pelot, anteeksiantamattomuus ja rajoittavat tottumuksemme kaventavat elämäämme ja tuovat tasapainottomuutta kehomme energiakenttään. Reiki-energian virratessa kehoomme, korkeavärähtelyinen energia nostaa pintaan asioita, joita olemme ehkä vältelleet, emmekä haluaisi kohdata. Tasapainon savuttaminen voi siis tarkoittaa myös vanhojen toimintamallien hajottamista tai radikaalia uudelleen järjestelyä. Reiki on lempeää ja rakkaudellista, joten se helpottaa myös hankalien asioiden kohtaamista. Ennen Reiki-polulle astumista, on hyvä pohdiskella, onko valmis kohtaan itsensä kaikkine puolineen ja antautumaan vääjäämättömälle muutokselle. Jos rohkenet astua Reiki-polulle ja otat vastaan nöyränä sen mukanaan tuoman, huomaat itsetuntemuksesi ja intuitiosi sekä rakkauden ja ymmärryksen elämää kohtaan kasvavan.

Tustustu tästä Reiki 1-kurssin sisällön tarkempaa kuvaukseen ja tästä Reiki 2-kurssin sisältöön. Reiki 3 A- kurssiin voi tutustua tästä. Tiedustele tulevista Reiki-kursseista tai Reiki-hoidosta Sarilta.

Yhteystiedot: sari (@) ikivalkea.fi, puh. 040 539 7505.